Blog single

BezglutenoweZupa pietruszkowa z kolendrą i ciecierzycą

Wczoraj podczas wspólnego gotowania z Martą (DietoHarmonia) rozmawiałyśmy na temat jedzenia i tego, czy aby było smaczne i wyjątkowe musi być wymyślne czy może jednak proste? I do jakich wniosków doszłyśmy?

A do takich, że im prostrze tym lepsze. Jest tylko niezbędny jeden ważny składnik a mianowicie ” ? ” I tak zabrałyśmy się za przygotowywanie zupy. Wyszła cudowna. Wy też spróbujcie. Teraz jest ten czas.

Składniki:

  • 3 średnie pietruszki
  • 3 średnie ziemniaki
  • 1 średni pasternak
  • 1/2 szklanki suchej ciecierzycy
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 50g boczniaków
  • mała dymka że szczypiorkiem
  • garść świeżej kolendry
  • sól
  • mielone ziarno kolendry
  • majeranek
  • pieprz cayenne
  • sproszkowana kurkuma
  • pieprz w ziarnach
  • liście laurowe
  • 2 łyżeczki masła klarowanego (ghee )
  1. Ciecierzyce namoczyć dzień wcześniej w wodzie z octem jabłkowym.
  2. Ugotować do miękkości na wolnym ogniu.
  3. Do garnka wlać około 2,5l wody; dodać liście laurowe, pieprz w ziarnach, sól i zmielone ziarna kolendry.
  4. Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić je do wody na zupę. Gotować.
  5. Boczniaki pokroić w kostkę i przesmażyć na łyżeczce masła. Dodać je do zupy.
  6. Gdy warzywa będą prawie miękkie dorzucić do nich ugotowaną ciecierzycę i pokrojoną cebulkę ze szczypiorkiem.
  7. Doprawiać, dodając na koniec pokrojoną kolendrę i łyżeczkę masła.
  8. Zostawić na 5 minut, aby zupa się przegryzła.

Smacznego!

Related posts

Back to top
Welcome

Organic products

Advertising is the way great brands get to be great brands prospectum sociis natoque.
Follow and socialize with us