Blog single

BezglutenowePasta z natki pietruszki i awokado

Pastę przygotujecie w 5 minut. W towarzystwie dobrego chleba na zakwasie zaspokoi głód, dostarczy witamin i ciekawych doznań smakowych. Nawet ci, którzy nie należą do miłośników natki pietruszki, powinni tej pasty spróbować, ponieważ …

natka pietruszki odznacza się dużą wartością odżywczą: zawiera bardzo dużo witaminy C i beta-karotenu. Wzmacnia i oczyszcza organizm, poprawia cerę i humor. Awokado natomiast to skarbnica witamin C, E i A oraz B jak i przeciwutleniaczy. Jedzenie awokado dobrze wpływa też na oczy, jest w nim bowiem luteina. Tyle o zdrowotnych właściwościach tych dwóch składników. Kto nie dał się przekonać – niech mi zaufa mimo wszystko.

Składniki:

  • pęczek natki pietruszki
  • 1 dojrzałe małe awokado lub 1/2 dużego
  • 3 łyżki nierafinowanego oleju sezamowego lub słonecznikowego lub lnianego
  • ząbek czosnku
  • kilka kropli soku z cytryny
  • szczypta soli
  1. Natkę umyć i drobno pokroić, wrzucić do blendera.
  2. Awokado pozbawić skórki i dodać do pietruszki.
  3. Ząbek czosnku pokroić na plasterki, dodać do pozostałych składników.
  4. Dodać olej, kilka kropli cytryny i szczyptę soli. Wszystko zblendować na gładką masę. Gotowe.

Smacznego!

Related posts

Back to top
Welcome

Organic products

Advertising is the way great brands get to be great brands prospectum sociis natoque.
Follow and socialize with us