Pasta z kurkumy
Kurkuma – przyprawa, która powinna znaleźć się w każdym domu. Ma ogrom właściwości. Działa jak naturalny antybiotyk, ma właściwości przeciwzapalne. Chroni nasz organizm przed bakteriami i wirusami.
Najlepiej jeśli poddamy ją obróbce termicznej. Wtedy jej działanie będzie mega silne. Gdy poczujecie, że wasz organizm potrzebuje wsparcia – kurkuma przyjdzie wam z pomocą. W sytuacjach kryzysowych polecam dodać pastę z kurkumy do kilku plasterków świeżego imbiru i zalać wrzątkiem. Pić po lekkim przestudzeniu.
Składniki:
- 2 łyżki sproszkowanej kurkumy
- szczypta pieprzu cayenne
- 1/3 szklanki wody
- Wodę zagotować, dodać kurkumę i pieprz.
- Gotować przez 8 minut, cały czas mieszając. W razie potrzeby, gdyby pasta była zbyt gęsta, można dodać trochę wody.
- Pasta powinna być zwarta.
- Przełożyć do szklanego pojemniczka i przechowywać w lodówce do 3 tygodni).
Na zdrowie!