Blog single

BezglutenoweLemoniada z pietruszką

Znam wielu „nie – miłośników” pietruszki i zastanawiałam się już od jakiegoś czasu jak ją przemycić ….

No bo tyle zdrowia w tym zielonym, że aż żal nie skorzystać. Nie będę się na ten temat rozpisywać, bo jestem pewna, że wiecie co i jak. Was ten zmuszano w dzieciństwie do jedzenia pietruszki? Ziemniaczki posypane pietruszką …. No lubię ziemniaczki, ale ta pietruszka! Rosołek – obowiązkowo z pietruszką, ech … I tak całe dzieciństwo. Jak to się mówi – z wiekiem nabieramy doświadczenia – no i mnie dopadło. Polubiłam pietruszkę, najpierw w pesto a teraz w lemoniadzie! Zapraszam do kuchni.

Czas przygotowania:

  • 5 minut plus chłodzenie

Składniki na dzbanek lemoniady:

  • 1/2 pęczka natki pietruszki eko
  • 1 litr wody źródlanej
  • 1/2 limonki
  • 1 – 2 łyżki miodu
  1. Natkę myjemy pod bieżącą wodą, suszymy i kroimy drobno.
  2. Do blendera wlewamy wodę, dodajemy natkę, wyciśnięty sok z limonki, miód.
  3. Wszystko blendujemy.
  4. Przelewamy do dzbanka i wstawiamy do lodówki do schłodzenia.

Smacznego!

Related posts

Back to top
Welcome

Organic products

Advertising is the way great brands get to be great brands prospectum sociis natoque.
Follow and socialize with us