Lemoniada z pietruszką
Znam wielu „nie – miłośników” pietruszki i zastanawiałam się już od jakiegoś czasu jak ją przemycić ….
No bo tyle zdrowia w tym zielonym, że aż żal nie skorzystać. Nie będę się na ten temat rozpisywać, bo jestem pewna, że wiecie co i jak. Was ten zmuszano w dzieciństwie do jedzenia pietruszki? Ziemniaczki posypane pietruszką …. No lubię ziemniaczki, ale ta pietruszka! Rosołek – obowiązkowo z pietruszką, ech … I tak całe dzieciństwo. Jak to się mówi – z wiekiem nabieramy doświadczenia – no i mnie dopadło. Polubiłam pietruszkę, najpierw w pesto a teraz w lemoniadzie! Zapraszam do kuchni.
Czas przygotowania:
- 5 minut plus chłodzenie
Składniki na dzbanek lemoniady:
- 1/2 pęczka natki pietruszki eko
- 1 litr wody źródlanej
- 1/2 limonki
- 1 – 2 łyżki miodu
- Natkę myjemy pod bieżącą wodą, suszymy i kroimy drobno.
- Do blendera wlewamy wodę, dodajemy natkę, wyciśnięty sok z limonki, miód.
- Wszystko blendujemy.
- Przelewamy do dzbanka i wstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Smacznego!