Bezglutenowe,  Na odporność,  Napoje

Lemoniada z pietruszką

Znam wielu „nie – miłośników” pietruszki i zastanawiałam się już od jakiegoś czasu jak ją przemycić ….

No bo tyle zdrowia w tym zielonym, że aż żal nie skorzystać. Nie będę się na ten temat rozpisywać, bo jestem pewna, że wiecie co i jak. Was ten zmuszano w dzieciństwie do jedzenia pietruszki? Ziemniaczki posypane pietruszką …. No lubię ziemniaczki, ale ta pietruszka! Rosołek – obowiązkowo z pietruszką, ech … I tak całe dzieciństwo. Jak to się mówi – z wiekiem nabieramy doświadczenia – no i mnie dopadło. Polubiłam pietruszkę, najpierw w pesto a teraz w lemoniadzie! Zapraszam do kuchni.

Czas przygotowania:

  • 5 minut plus chłodzenie

Składniki na dzbanek lemoniady:

  • 1/2 pęczka natki pietruszki eko
  • 1 litr wody źródlanej
  • 1/2 limonki
  • 1 – 2 łyżki miodu
  1. Natkę myjemy pod bieżącą wodą, suszymy i kroimy drobno.
  2. Do blendera wlewamy wodę, dodajemy natkę, wyciśnięty sok z limonki, miód.
  3. Wszystko blendujemy.
  4. Przelewamy do dzbanka i wstawiamy do lodówki do schłodzenia.

Smacznego!