Kasza jaglana przemycona w naleśnikach. Pysznie, zdrowo, wyjątkowo. Naleśniki – lubimy je wszyscy. Czasem nam nie wychodzą, ale te udają się wszystkim!
Delikatne i sprężyste, z dodatkiem pesto, musu z owoców, awokado …. można wybierać i przebierać. Zróbcie raz a już zawsze gościć będą w waszych domach.
Czas przygotowania:
- 10 minut ugotowanie kaszy jaglanej – można zrobić to dzień wcześniej
- 5 minut przygotowanie ciasta
- 10 minut smażenie
Składniki na 5-6 naleśników:
- 12 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej – 1 szklanka suchej
- 8 łyżek mąki z tapioki
- 250ml napoju roślinnego, np. migdałowego
- 2 jajka
- 1 łyżka masła klarowanego (ghee)
- odrobina masła klarowanego do smażenia
- Wrzucić do blendera ugotowaną kaszę jaglaną, mąkę z tapioki, dodać napój roślinny, masło ghee i jajka. Zblendować.
- Na patelnię włożyć odrobinę masła, poczekań aż patelnia się nagrzeje a masło rozpuści.
- Nakładać na patelnię chochelką porcję ciasta.
- Smażyć z obu stron aż naleśniki się zarumienią.
Smacznego!