Czekolada kokosowa
Najlepsza a w dodatku bez cukru więc można jeść bez wyrzutów sumienia. Postanowiłam przeprowadzić w domu rodzinny detoks od cukru. Wiadomo, gdy czegoś nie można to chce się jeszcze bardziej, więc przede mną wyzwanie. Udało się.
Czas przygotowania:
- 15 minut plus kilka godzin w zamrażalniku
Składniki:
- 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
- 60 ml gęstego mleczka kokosowego
- 2 łyżki pasty kokosowej
- 1 łyżka masła orzechowego
- 1 łyżka kakao
- 2 łyżki ksylitolu
- do dekoracji – u mnie: jagody goji i suszony owoc maliny
- Wszystkie składniki połączyć i zblendować a następnie przełożyć do silikonowej formy. U mnie jest to forma do babeczek, ale może też być keksówka. Udekorować.
- Włożyć do zamrażalnika na kilka godzin.
Czekolady nie należy trzymać zbyt długo poza lodówką bo mięknie. Ale tak sobie myślę, że szybko zostanie zjedzona 🙂
Smacznego!