Blog single

BezglutenoweCzekolada kokosowa

Najlepsza a w dodatku bez cukru więc można jeść bez wyrzutów sumienia. Postanowiłam przeprowadzić w domu rodzinny detoks od cukru. Wiadomo, gdy czegoś nie można to chce się jeszcze bardziej, więc przede mną wyzwanie. Udało się.

Czas przygotowania:

  • 15 minut plus kilka godzin w zamrażalniku

Składniki:

  • 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
  • 60 ml gęstego mleczka kokosowego
  • 2 łyżki pasty kokosowej
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1 łyżka kakao
  • 2 łyżki ksylitolu
  • do dekoracji – u mnie: jagody goji i suszony owoc maliny
  1. Wszystkie składniki połączyć i zblendować a następnie przełożyć do silikonowej formy. U mnie jest to forma do babeczek, ale może też być keksówka. Udekorować.
  2. Włożyć do zamrażalnika na kilka godzin.

Czekolady nie należy trzymać zbyt długo poza lodówką bo mięknie. Ale tak sobie myślę, że szybko zostanie zjedzona 🙂

Smacznego!

Related posts

Back to top
Welcome

Organic products

Advertising is the way great brands get to be great brands prospectum sociis natoque.
Follow and socialize with us