Prażone orzechy nerkowca z lawendą i solą
Czas lata to czas intensywnych spotkań z przyjaciółmi. Zaskoczcie ich przygotowując prażone orzechy nerkowca z lawendą (!)
Orzechy nerkowca dodaję do pesto a dzisiaj rano pomyślałam, że czas na mały eksperyment. Ostatnie dni „kręcą się ” wokół lawendy bo to czas gdy rozkwita na polach a za chwilę rozpoczną się żniwa. Coraz więcej w mojej głowie „lawendowych” pomysłów. Zapraszam do kuchni 🙂
Składniki:
- szklanka orzechów nerkowca (miarka 250ml)
- 2 łyżeczki drobnej soli himalajskiej
- 2 szczypty suszonych kwiatów lawendy
- Orzechy nerkowca wrzucić na patelnię, dodać sól i lawendę.
- Podgrzewać na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką.
- Gdy orzechy zaczną się rumienić, zdjąć z ognia i przełożyć do miseczki. Poczekać aż przestygną.
Smacznego!