Blog single

BezglutenowePrażone orzechy nerkowca z lawendą i solą

Czas lata to czas intensywnych spotkań z przyjaciółmi. Zaskoczcie ich przygotowując prażone orzechy nerkowca z lawendą (!)

Orzechy nerkowca dodaję do pesto a dzisiaj rano pomyślałam, że czas na mały eksperyment. Ostatnie dni „kręcą się ” wokół lawendy bo to czas gdy rozkwita na polach a za chwilę rozpoczną się żniwa. Coraz więcej w mojej głowie „lawendowych” pomysłów. Zapraszam do kuchni 🙂

Składniki:

  • szklanka orzechów nerkowca (miarka 250ml)
  • 2 łyżeczki drobnej soli himalajskiej
  • 2 szczypty suszonych kwiatów lawendy
  1. Orzechy nerkowca wrzucić na patelnię, dodać sól i lawendę.
  2. Podgrzewać na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką.
  3. Gdy orzechy zaczną się rumienić, zdjąć z ognia i przełożyć do miseczki. Poczekać aż przestygną.

Smacznego!


Related posts

Back to top
Welcome

Organic products

Advertising is the way great brands get to be great brands prospectum sociis natoque.
Follow and socialize with us