Bezglutenowe,  Przekąski,  Z dodatkiem lawendy

Prażone orzechy nerkowca z lawendą i solą

Czas lata to czas intensywnych spotkań z przyjaciółmi. Zaskoczcie ich przygotowując prażone orzechy nerkowca z lawendą (!)

Orzechy nerkowca dodaję do pesto a dzisiaj rano pomyślałam, że czas na mały eksperyment. Ostatnie dni „kręcą się ” wokół lawendy bo to czas gdy rozkwita na polach a za chwilę rozpoczną się żniwa. Coraz więcej w mojej głowie „lawendowych” pomysłów. Zapraszam do kuchni 🙂

Składniki:

  • szklanka orzechów nerkowca (miarka 250ml)
  • 2 łyżeczki drobnej soli himalajskiej
  • 2 szczypty suszonych kwiatów lawendy
  1. Orzechy nerkowca wrzucić na patelnię, dodać sól i lawendę.
  2. Podgrzewać na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką.
  3. Gdy orzechy zaczną się rumienić, zdjąć z ognia i przełożyć do miseczki. Poczekać aż przestygną.

Smacznego!