Napoje

Na dobry dzień! – napój z hibiskusem

Hibiskus, imbir i rozmaryn – takie połączenie. Smakuje wyśmienicie gdy na dworze ciepło 🙂 Spróbowałam raz i nie mogę przestać pić 🙂

Kwiat hibiskusa sprawi, że napar będzie miał piękną, głęboko czerwoną barwę i przyjemny, kwaskowy smak – hibiskus orzeźwia i wspaniale gasi pragnienie. Rozmaryn złamie odrobinę kwaśną nutę a imbir doda pikanterii. Idealne połączenie 🙂

Czas przygotowania:

  • 15 minut

Składniki na dzbanek:

  • garść suszonych kwiatów hibiskusa (do kupienia tu:)
  • 2 plasterki świeżego imbiru (do kupienia tu:)
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu
  • 1 litr przegotowanej wody

Do dzbanka wrzucamy kwiaty hibiskusa, plastry imbiru oraz rozmaryn. Zalewamy świeżo przegotowaną wodą. Napar powinien postać przynajmniej 10 minut, aby nabrał pięknego koloru i wspaniałego smaku. Podajemy lekko ciepły lub w temperaturze pokojowej.

Smacznego!