Hibiskus, imbir i rozmaryn – takie połączenie. Smakuje wyśmienicie gdy na dworze ciepło 🙂 Spróbowałam raz i nie mogę przestać pić 🙂
Kwiat hibiskusa sprawi, że napar będzie miał piękną, głęboko czerwoną barwę i przyjemny, kwaskowy smak – hibiskus orzeźwia i wspaniale gasi pragnienie. Rozmaryn złamie odrobinę kwaśną nutę a imbir doda pikanterii. Idealne połączenie 🙂
Czas przygotowania:
- 15 minut
Składniki na dzbanek:
- garść suszonych kwiatów hibiskusa (do kupienia tu:)
- 2 plasterki świeżego imbiru (do kupienia tu:)
- 2 gałązki świeżego rozmarynu
- 1 litr przegotowanej wody
Do dzbanka wrzucamy kwiaty hibiskusa, plastry imbiru oraz rozmaryn. Zalewamy świeżo przegotowaną wodą. Napar powinien postać przynajmniej 10 minut, aby nabrał pięknego koloru i wspaniałego smaku. Podajemy lekko ciepły lub w temperaturze pokojowej.
Smacznego!